Om jag bara vågade

så skulle jag åka spårvagnen på den nya linjen till Ringdansen. Men jag törs ju inte.. det verkar vara ett djäkla liv på dessa spårvagnar, eller som min vän prästen sa, “det är ett herrans liv”. Vakter är inkallade men de jobbar ju inga obekväma tider, bara kontorstid. Det är ju klart att de inte jobbar när de riskerar att utsätta sig för överfall och bråk.. det säger ju arbetsmiljö lagen ifrån om..

Nu när Sosseledaren Juholt har blivit utmobbad från sitt uppdrag, kanske Norrköping förtroendevalda politiker har tid att “prata politik” de kanske kan åka spårvagn på kvällar och helger för att försöka förstå problemet med varför det finns grupper i samhället som bara… bråkar. Varför gör de på detta viset.. Kom igen nu våra politiker.. ta reda på´t.

Investors ägare får 4,6 miljarder.. i aktie utdelning. Jag tror att jag ska slå en signal till deras VD Börje Ekholm och höra om jag möjligen kan få vara med och dela lite på alla dessa miljarder, jag behöver det. Jag ska nämligen till banken i dag och villkorsändra ett lån.. och fy vad chanslös jag är. Jag har kollat med flera banker men det är så liten skillnad så det handlar om hundra delar. Visst är det konstigt att alla dessa banker kan ha räntor som är så på pricken lika… Snacka om kartellbildning… går väl inte, så de är väl så hårt pressade och slimmade så de alla kommer på precis samma utlåningsränta…

Hmmm undrar förresten vem det är som äger min bank… Kan det vara investor..

Läste i Folkbladet (m) en recention (reklam) om nya Porschen 911 Carrera S… S står inte för socialdemokrat, jag lovar. Men, jag blev så himla sugen på att köpa en. Den kostar bara 1,1 miljon.. 1 100 000 kronor. Det kan jag nog få låna av Investor… men det faller på skatten. Porschen kostar 2060kr/år i skatt… Visst ja.. min gamla passatdiesel kostar ju 4500 kr/år i skatt…. Det är djävligt dyrt att vara fattig..

God dag.

1 comment

  1. Ja, tänk att fattiga bilägare kan få högre bilskatt än de som har råd med dyr bil. Men de är svårt att hålla de fattiga som fattiga om “man” inte hjälper till. Jag har inte äns råd med en bil och det är tur det. Än så länge är det ingen skatt på cyckel, vad jag vet, eller… är jag skattesmitare för jag betalar inget i dagsläget.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *