Lyhörd partiledning

I Norrköping alltså.. En av mina motioner till partiets årsmöte har utfallit i att grundskolan i Norrköping kommer att få ett välbehövligt tillskott på ca 20 miljoner. Hoppas bara att pengarna inte plöjs ner i att hålla i gång gamla dåliga skolor med höga hyror. Det är bättre att satsa på väl fungerade skolor, kanske inte så stora och med lägre hyra. Naturligtvis skall studieresultatet på skolorna vara avgörande för om de ska behållas eller inte. Det blir spännande att följa detta.

Något annat, spännande, är att Norrköpings kommun skall satsa på att fungera som “megafestivals” kommun.. 1.3 miljoner skall satsas för att göra gamla F13 lämplig som festivalplats i stil med Hultsfredsfestivalen, åt de som nästa har eller möjligen reda har, gjort konkurs. Nu ska dessa arrangörer se om det går att hämta pengar av Norrköpings ansvariga politiker. Eva Andersson och Lars Stjärnkvist tex..

1.3 miljoner är bara en lite del av satsningen.. det ska också dras fram vatten och avlopp för att klara detta jätteprojekt. Och hur mycket det ska kosta är ingen som vet… men säkert mer en dubbelt upp alltså ca 3 – 4 miljoner är nog en hyfsat uppskattat siffra. Lägger man seda till den vanliga felräkningsmarginalen i kommunala storprojekt så kommer slutsumman kanske att handla om 7-8 miljoner av våra skattepengar… Vem av oss vill detta?? Skynda er att berätta vad ni tycker om detta för Lars Stjärnkvist och Eva Andersson…!

I eftermiddag ska jag träffa en grupp vänner… tvärpolitiska, så jag kommer att ta upp fråga där. Det ska bli jättespännande att höra deras åsikter.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *