Jag bara åker..

fram och tillbaka. Köper ny färg, letar efter mina verktyg, undrar var sjutton jag gjorde av slangklammorna som jag tog loss igår och förresten, var sjutton är slangen som jag ska sätta dit idag… med de saknade klammorna.. Alltså det är inte riktigt klokt. Halva tiden går åt till att leta efter saker som jag borde ha bättre koll på.

Så här är det varenda vår.. Så fort solen börjar värma kommer virrigheten och paniken. Jag har alltså en båt.. den ska rustas och fejas till sommaren. Lägg därtill att det är en träbåt så kan ni lätt förstå paniken…

Så fort det blir varmt så det går att göra något på träbåten så är det för varmt för den att stå på land. Trä torkar som bekant.. min träbåt är inget undantag.. Vid sjösättningen är det som att sjösätta en gammal korgsäng.. vet ni vad det är? En stor bärbar låda, av flätad av rotting. När jag var liten så transporterades tex i tvätt i en sådan.

Nå min båt har alltså vissa likheter med korgsängen.. det är mycket glest mellan spjälorna. När jag sätter i min båt sjunker den… inte som en sten, men som en ansjovisburk med hål i botten…

Jag måste ju fixa detta så det gäller att pumpa. Jag är tillförordnad “länsman” två dygn varje vår. Inte så att jag får lön av rikspolisen närå men jag pumpar läns för brinnande livet. Vet ni förresten vilken länspump som är den mest effektiva?? Just det, En rädd man med en hink.

Inte ett ord politik idag.. Det var ovanligt. God dag.

2 comments

  1. Lycka till vännen. Jag är övertygad om att du kommer att klara av jobbet i år också för att du längtar så mycket efter att segla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *