Äntligen vardag.

Helgdagarna är över och vardagens lugna rutiner återtar sin roll. Visserligen är det ju trevligt att träffa familj och vänner och det märkliga är att det måste vara helgdagar för att det ska finnas tid till det.. Kanske felprioriterat..

Felprioriterar tycker jag att Folkbladet gör.. Åter igen tillåter tidningen att en moderat breder ut sig med sina antagande och gissningar, när det gäller skolan situation i Norrköpings kommun. Han, moderaten låter påskina att det skulle kunna göras åtgärder i skolan på ett annat sätt en vad som görs… Ja han påstår det ja.. Tidningen har ju inga åsikter det bara låter honom hålla på.

Jag skrev en insändare till Folkbladet för en vecka sedan angående problemen med Norrköpings grundskolor.. Har den tagits med? nähädå.. jag får väl som vanligt ta kontakt och fråga varför. Men.. för att inte mina bloggläsare ska behöva vänta så sätter jag in den här också..

Skjut inte på skolans budbärare!

Jag följer med intresse den allmänna debatten angående Norrköpings kommuns skolor.

För närvarande förs det en omfattande debatt huruvida vi ska stänga skolor med höga hyror eller inte. Det jag vill framföra i detta är att, uppmärksamheten riktas mot Barn och Ungdoms nämnden med Kommunalrådet Olle Johansson i täten. Men de, barn o Ungdomsnämnden, är i huvudsak ett verkställande organ. Det betyder att de redan är bakbundna av de pengar som Kommunfullmäktige, har anslagit till skolverksamheten.

Ifrågasättande och eventuellt missnöje, borde istället riktas till kommunfullmäktigeledamöterna. Här finns våra valda representanter, de som vi i val kan byta ut om vi är missnöjda. Ta kontakt med “dina” partirepresentanter i fullmäktige och fråga varför de inte har prioriterat mera pengar till grundskolan.

Antingen får du en förklaring som du tycker är ok eller så fortsätter du att vara missnöjd och då gäller det att se till att dina representanter inte blir omvalda i nästa val.

Så kan man göra… God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *