Nytt navigationsmått

Har Blekinge läns tidning levererat. De skriver om en ny kabel som ska läggas ut från Irland till England.. En elkabelförbindelse mellan Irland och EU alltså. Avståndsmåttet “Kabel längd” finns redan som avståndsmått på sjön det är 185 meter men nu kommer den här elkabelängden att vara 21 mil… det är en hejdlöst lång kabel.. Men men, nu kanske det går att köra fartygen på el, med så långa kabellängder.

Långt är långbänken om “Etablering Norrköping” det kommunala bolaget som hade som uppgift att styra bygget av bla. bron över motala ström mellan Campus och Visualiceringscenter. Det ekonomiska fiaskot de har orsakat med sin bristande styrning.. gör nu att moderaterna hoppar av styrelsen.. Det hjälper ju inte ett dugg.. Hela styrelsen har ett gemensamt ansvar, där det tycks ha brustit totalt.. Alla i styrelsen måste ta ansvar för detta och det betyder inte att det räcker med att “hoppa av” en styrelse utan jag anser att i den här styrelsen har “gjort sitt” i alla kommunala sammanhang.. De ska alltså plockas bort från ALLA sina uppdrag. Vi som medborgare i kommun kan inte nöja oss med dessa bristande kompetenser. Ta bort dem helt..

Appropå medborgare, så betalar vi skatt. Men på Gotland.. där hittar de skatter istället. sextusen mynt från tusentalet.. Vilket härligt tillskott för Gotland… Grattis

Nu har jag samtidigt med skrivandet haft en radiokontakt med radioamatörer runt i hela Götaland. Fantastikt sätt att hålla kontakt på. Fungerar i alla väder.. Strax ska jag i väg till båten och ägna mig åt att måla däcket.. Båt är också ett underbart sätt att “kommunicera med”.. Hmm hur blev det där nu då??

God dag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *