Nu är hon tät..

Sjösättning av en träbåt är alltid förknippat med spänning.. Hur mycket ska det läcka, hur mycket ska jag pumpa och framför allt.. hur länge. Att sova i båten första natten är regel, visserligen är pumparna elektriska men blir det något krång-el.. så finns det en manuell pump. Men det gäller att vara på plats… Det är bättre att stämma i bäcken än i Ån..

Förra försvarsministern… Tolgfors (m) stämde inte i bäcken… han lät Finansminister Borg lägga beslag på pengarna så det gick att sänka skatten för alla som betalar statlig skatt… de som har det hyfsat alltså. Några pengar till försvaret blev det inte över. Så nu varnar ÖB… inte Gud alltså utan försvarets ÖB, han säger att ekonomin är i våldsam obalans och försvaret kommer inte att kunna fullgöra sin uppgift. (Skjuta ihjäl människor) om det skulle bli nödvändigt. Men men men… Som han sa Tolgfors… ” Jag har genomfört viktiga reformer som försvarsminister och ekonomin är god” .. Inte ens det hade han rätt i… Men han kanske menar att vi inte behöver något försvar.. vi kan ju köpa millitära insatser från Saud Arabien om det kör ihop sig..

Våra järnvägar har det lika tråkigt som ägarna av plastbåtar. De saknar spänning… plastbåtsägara för att deras båtar alltid är täta…. järvägen saknar spänning i trådarna.. Stopp alltså. Igen.. För lite snö kanske…

God Valborg..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *