Märkliga händelser..

Så har vi då brännt en faslig massa licenspengar över en natt. Loreen vann.. det svenska inslaget i eurovissionschlager festivalen.. kom etta vilket betyder att Sverige ska arrangera detta spektakel nästa år. Är det verkligen en seger? Nå, spektaklet kostar redan nu oerhörda summor med alla dessa “deltävlingar”.. Vad kunde vi annars få för alla dessa licenspengar tro??

Men för allt i världen… Grattis till Loreen och heder åt henne för det egna civilkuraget och engagemanget när det gäller samhällsfrågor. Besöket hos människorätts ´centret i Baku hedrar henne.

Några som inte hedras är vår svenska “pytt i panna regering” KU konstitutionsutskottet har givit dem tämligen skarp kritik, regeringen i allmänhet och några ministrar i synnerhet. KU´s roll är att bevaka regeringen så de handlar i enlighet med svensk demokrati och våran grundlags stiftning.. Det allra viktigaste uppdraget alltså!

KU säger att: “Arbetsmarknadsminister Hellevi Engström (m) har des-informerat riksdagen i en viktig EU fråga så den inte har blivit korrekt hanterad.”

KU säger att: “Infrastrukturminister Cahtrin Elmsäter (m) har använt 125 miljoner kronor av underhållspengarna till järnvägen för att lösa ut en privat entreprenör från sitt kontrakt.. Entreprenören hade inte skött sig”. Det är ju inte så långsökt att börja fundera på om den entreprenören är en av de “hemliga bidragsgivarna” till moderaternas valkassa och isåfall.. kanske fick tillbaka sitt bidrag den här vägen. ja ja ja så djäkla illa kan det väl inte vara.. eller?

Nästa vecka kommer KU´s hela rapport att offentliggöras. Det ska bli intressant och se om Aftonbladet och de andra högertidningarna, kommer att ha någon specialbevakning på detta.

Själv ska jag på mitt partis representanskapsmöte den 4 juni för att höra hur de har skött vissa frågor i Norrköpings kommun. Jag hoppas att de har skött sig bra. Under alla omständigheter så återkommer jag med en rapport om det dagen efter.

Men nu ska jag förbereda årets semestersegling… i detta underbara väder. Vad härligt jag har det. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *