Nu byter min blogg stil..

Sommaren är här. Båten i trim så nu drar jag iväg.. Ja midsommarhelgen skall klaras av först.. i goda vänners lag. Därefter.. på söndag alltså, dras ankaret upp för två eller tre månader segling. Färden går söder ut och målet… är Stralsund i Norra Tyskland. Som seglare lär man sig snart att det är vädret (smhi) som bestämmer och sätter målen, men visst kan jag ha ett också.

Jag tänker använda bloggen som något i stil med dagbok för resan. Det ska bli lite noteringar för varje dag… om jag har någon kontakt med mitt mobila bredband förståss. Det här med mobila bredband är mycket snack och lite verkstad… Det är inte självklart att det fungerar trots operatörernas försäkran om motsatsen. De snackar blajj

Jag kan berätta för den som varit med mig tidigare på bloggen att incidenten i Göta Kanal klarades utan större skador. Vindrodret.. det sitter längst bak på båten och kan styra om rorsman behöver gå ifrån, tog hela smällen.. Det är obrukbart och går inte att få fixat förren ( jag skriver förrän, för att det inte ska förväxlas med fören.. eftersom det sitter i aktern) till hösten. Men det får lösa sig ändå. Vi kommer alltid att vara två i båten. Hustrun är med i omgångar, när hennes jobb tillåter, där imellan kommer andra att var med. Så då klara vi oss utan vindrodret.

Färden går som sagt söder ut och några hållpunkter finns. Idösund, utanför Västervik, har en underbar restaurang som vi gärna besöker. Så slipper vi Västervik..

Öland har många fina hamnar både på Öst och väst kusten. Byxelkrok är en riktig pärla, så i den “hamna” kommer vi säkert att hamna…

Kristianopel också en pärla. Både på sommaren och på vintern.. Ett julbord på Kristianopels Värdshus håller måttet länge..

Nästa bestämda mål är Utklippan.. ett underbart ställe helt isolerat i Blekinges utskärgård. Men med en trygg hamn för alla väder. Dit längtar vi.

Däefter så är det just nu lite oklart om färdrutten men.. jag återkommer efterhand med fler planer.

Vad tiderna beträffar så är det som seglare alltid har sagt.. Kommer vi inte idag, så kommer vi imorgon… kanske.

På återhörande..

2 comments

  1. Vanliga tider 8,45 och 14,45
    Frekvens 3621 till att börja med iallafall.
    Trevlig midsommar.
    /j-å

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *