Misommarafton

Denna magiska dag och kväll som är så förbundet med traditioner både gamla och nya. Alla som är båtåkare i någon form, har väl tillbringat åtskilliga midsommaraftonskvällar i obekväm ställning… Sittande på skärgårdsberg som lutar åt fel håll. Ofta blöt i rumpan av mossa som inte hunnit att torka mellen regnskurarna. Myggor som anfaller plutonsvis och sticks överallt utan hänsyn. Eller så har det regnat… en uppspänd presenning som skydd mot det värsta regnet. En grill som knappt brinner av all fukt. Korv som inte är färdig grillad och dessutom sotig och full av barr, efter att den har ramlat av en helt oduglig grillpinne..

Men ändå.. trots sovande ben, blöta rumpor, fuktiga kläder och kalla korvar.. så har det varit så himla trevligt. Något att längta till och prata om resten av året.. Märkligt.

Nu tar åldern ut sin rätt… Vi undviker de fel lutande bergen, för har vi satt oss så kräver våra gamla ben nästan lyfthjälp för att komma upp igen.. Nu firar vi midsommar på vår altan, sitter i bekväma stolar och blir det lite… regn så skyddar markisen. Blir det mycket regn.. ja då går vi helt enkelt in.

Men.. en midsommarstång måste vi ha, en liten en. Så de av barnbarnen som dyker upp kan dansa runt den.. Till musik på fiol av undertecknad. Ja just musik på fiol… det betyder att lite ska vi lida iallafall.. är det inte myggor.. så är det jag.

Fin midsommar till er alla

3 comments

  1. Hahaha. Du är underbar. Mycket träffsäkert, riktigt, roligt och sant. Hahaha Kramar

  2. Synd att vi inte får lyssna på din fiol på sommarmötet! Ha s trevligt på långfärden, kram.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *