Fällan…

Jag riskerar att gå i fällan.. så här är det. Förresten jag ska först berätta att midsommarafton avlöpte på ett trevligt sätt. Det “vanliga” gänget som jag skrev om i förrgår, samlades på altanen. Vädret hyfsat men blåsigt. Så efter en stund i blåsten gick vi in.. Ingen behövde bry sig om att kolla förtöjningar och ankare.

Men nu är det söndag och alltså avresedag.. Men inte då, smhi säger kuling.. Kuling har inget med roligt att göra, det betyder blåsigt. Så blåsigt att bästa sättet att segla på då, är att inte segla.. utan bara hålla sig i lä.. väl fastbunden vid en stadig brygga. Dessutom säger de, smhi, regn.. massor av regn. “området runt vättern kommer att få 50mm kommande dygnet” Övriga Götaland mer regn en normalt och i vissa fall åska..

Ni förstår va?? Inte sjutton seglar vi ut under dessa hot heller. Vi stannar på land, biter på naglarna..(för det går ju en dag i taget på semestern) och väntar på bättre väder.. Trots det faktum att jag vet.. att kommer vi väl iväg så brukar vädret bli tillräckligt bra..

Men förståss.. det hänger på att vi hinner ut till Aspöja fjärden. Där bor han, han som styr över väder och vind. Han som sätter sig över smhi.. Det är Kjejsar´n alltså.

Kjejsarn, är en grönprick efter Nord Sydgående farleden längs hela ostkusten. När jag passerar den (honom) så utbringar jag alltid en skål med honom, tar mig en lite en… mycket liten och samtidigt häller jag ut en skapligt stor en i vattnet… eller om det blir tvärt om.. hmmm lätt att göra fel. Samtidigt ber jag om lagom vind och vackert väder… och siii.. det hjälper nästan alltid. På tillbakavägen upprepas detta och ett tack utbringas..

Nu är det ju inte bara jag som känner till den här hemligheten utan det är ganska många som föjer samma mönster.. så det är inte konstigt att den pricken är Grön han står ju i sprit hela dagarna… Skål..

Nu ska jag passa på väderrapporten så får vi se om det blir avresa i morgon då..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *