Ett litet steg..

för mänskligheten, men ett stort steg för oss.. Från Kristianopel till Sandhamn. Inte sandhamn där de stora båtarna håller till utan Sandhamn i Blekinge skärgård. Ett liten vacker fiskehamn, med stora kajer och skyddat läge. Här har säkert riktigt stora båtar anlöpt en gång i tiden med det var nog inga fritidsbåtar.

Nå, hit kryssade vi i går.. Jag har alltid hävdat att bara idioter kryssar på havet.. övriga väntar till vinden blir åt rätt håll. Men igår brast omdömet. Med 7 till 10 meter/sekund sydlig vind och knappt meterhöga vågor så var det ganska jobbigt att ta sig fram. Båten går bra.. det är nog min ork som inte är så kartig. Det är tungt att dra i seglen (skota alltså). För att klara av femton distansminuter fick vi segla tjugotre.. Så är det att ha motvind. Jo appropå motvind så har smhi hotat med kuling från sydväst.. Så vi ligger kvar här. Någon gång får de nog rätt..

Nu ska vi upptäcka Sandhamn.. cyklar är bokade. Igen, stackars mig. Cykla lungt.

1 comment

  1. Att skynda långsamt låter som ett ganska trevligt råd som man kanske skulle leva efter! Det är ett bra råd även till de som färdas på landbacken.Om två veckor kommer vi att ligga på playan i Dueodde på Bornholm, kanske vi hinner se er segla förbi på er väg ned till Rugen!Segla lugnt (och ha det bra).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *