Ge upp..

Tycker jag inte om.. Men ibland är det nödvändigt.. Efter lång väntan på väderändring utan framgång, så har vi nu börjat segla hemåt igen. Kanske kan det få vädergudarna… (smhi) att ändra vindriktningen.. Västvindarna har stått så länge och jag kan inte minnas något liknande. Väderläget är totalt låst..

Igår hade vi en underbar segling i tämligen frisk västan, från Karlskrona till Mörbylånga på Öland. Långt.. ja. 78 distansminuter vilket motsvarar ca tre dagars normal semestersegling. Farten var härlig och nu märker jag hur den här båten kan gå och framför allt hur.. hon ska gå. elva timmars härlig segling.. något att minnas i vinter.

Dagens tur mellan Mörbylånga och Borgholm, var inte lika förtjusande. Nordostlig vind, svag. Men den första dagen som inte har haft västlig vind på länge. Delvis dimma…. utan wisky, och till det täta regnskurar.. Men nu ligger vi fint i Borgholm kläderna på tork och mat i magen… Hustrun på en shoppingrunda och jag är ensam i båten med ett glas vin.. Ja ja, den här dagen kommer jag också att minnas i vinter..

Appropå vinter ja, så har de sagt att det möjligen blir lite varmare på söndag… Hoppas att de har rätt.. för en gångs skull..

Segla lungt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *