Hustrun har försvunnit..

Vi har passerat Blå Jungfrun, ön i Kalmarsund som många kallar för “Blåkulla” stället där häxorna samlas… Jag undrar om det var dit hon skulle.. Nä det tror jag inte, för hon tog bussen…

Det var nog så enkelt så att hennes semester är slut. Hem och jobba alltså.

Jag är just nu i Oskarshamn och som vanligt.. så tittar jag efter vad som finns i den hamn jag hamnar i.. Här finns det en fiskare som har slutat att fiska.. “Det är ingen ide.. sälarna i kalmarsund har tuggat i sig varenda fisk.. förresten så är den slut iallafall” Han berättar att han har skaffat sig en kollonilott istället.. Odlar nu grönsaker till fisken.. sill i dill alltså..

Så ligger här en fin gammal ångbåt.. Men de eldar bara lite ibland.. en stund på förmiddagen rök det rejält om den, men sedan gick gubbarna hem. Det kanske bara var där och eldade sopor… Ja det ligger lång efter Norrköping.. i Norrköping eldar de sopor hela dagarna.. Det kommer sopor med båt ända bort ifrån Tyskland.. Så nu vet jag varför det är så mycket tyska båtar i våra farvatten.. de seglar helt enkelt hit med sopor.. och får bra betalt för det.

Nääe nu skarvar jag nog lite grann.. I morgon fortsätter min sommarresa, jag vet inte vart men norrut blir det. Spännande att se vad som händer..

Just nu regnar det och solen skiner.. Det betyder väl att det blir vackert i morgon och lagom med vind åt rätt håll.. eller hur. Får se vilket håll som är rätt i morgon.

segla..r lungt

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *