Nattens dimma

rullat undan och Akaia ska gå. Hej å hå jungman.

Ja så är det dags igen. Ny besättning, Göran, är i antågande. Vi drar nordvart.. det betyder norr ut.. Det beror på att det blåser åt det hållet. Jag är så trött på att segla i motvind. Att kryssa är ett slit och det är inte säkert att man kommer framåt, ibland kan det gå flera steg bakåt… Det är som i politiken.. att försöka påverka där, om man inte tycker som de som bestämmer… det är svårt. Tålamod, säger hustrun, du måste ha tåla mod. Förr eller senare så blir det ju som du vill.. Ja ja men oftast senare och då har alla glömt att det var mitt förslag och att jag stred för det.. Nää då är det bättre att segla. Jag vänder om vinden vänder.. Fast risken är då att seglingen blir fram och tillbaka utan för bryggan bara.. Men ok då.

Att segla i medvind kan vara vanskligt.. Därav uttrycket att något går på lösa “Boliner” det ska heta “på lösa bogliner” och inget annat. Och det kan vara rent av farligt. Mer om detta någon annan gång. Nu ska jag kolla så jag har packat allt..

Segla lungt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *