Nu står han där igen..

Han står där som en förbrukad semester.. Ni vet. efter semestern när man summerar så når inte resultatet upp till förväntningarna.. I år ska det bli.. Solsken varje dag, 25 grader varmt varje dag, vind 5-6 meter/sekund åt rätt håll för mina segel. Badtemperatur i vattnet.. Glada och vänliga människor överallt.. Det bestämde jag i april.. att så ska det bli.. Blev det så? Nädå naturligtvis inte, så nu gäller det i sammanfattningen att försöka hitta det som ändå blev bra.. Och si.. det blev ju trots allt en hel del. Därefter gäller det att så snabbt som möjligt, komma igång med planeringen för nästa sommar.. För den… kommer att bli underbar.. Ja du förstår, ruta ett…

Så står han.. Norrköpings kommunstyrelses ordförande.. Jag förstår inte säger han, vi hade ju bestämt att det inte skulle bli så här igen.. Han snurrar med fingrarna i håret och anlägger en bekymrad min.. Därav alla lockar i håret kanske. Förra gången och förra gången och förra gången… alla förra gånger, tog vi ju krafttag.. och beslutade att det inte ska vara några tveksamheter runt kommunens handel och vandel, men nu har det blivit så igen…. Sjutton också.. men visst vissa saker är ju bra också.. Och nästa år då ska det minsann bli bra.. Ja du förstår.. ruta ett.

Känns det igen? Kommunstyrelsen och alla dessa kommunalråd, är inte valda i av folket.. De är valda av kommunfullmäktige.. Kommunstyrelsen är kommunfullmäktiges verkställande ledning.. De har ansvar för att: regler och rutiner finns för den kommunala verksamheten. De har ansvar för att uppföljning görs av dessa regler. De kommunstyrelsen, svarar för detta inför våra valda ombud i Kommunfullmäktige, Fullmäktige.. har att kräva ansvar.. Görs det? Nädå för de tror att nästa gång blir det bättre.. Ja du förstår.. ruta ett.

Kommunstyrelsen anställer ledande tjänstemän för att sköta verksamheten enligt regler och rutiner… Om det inte sköts på rätt sätt… har kommunstyrelsen mandat att sparka dessa försumliga tjänstemän… Görs det??? Nädå, inte alls… men nästa gång så ska det bli bättre.. Ja du förstår.. ruta ett.

God dag.. och om inte, så blir morgondagen iallafall bra.. Ja du förstår …. …

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *