På resande fot.

Jag har varit på resande fot en tid, eller snarare på resande köl.. seglat alltså. Söder ut i Adriatiska havet utanför Kroatien. Att segla är att leva.. Det gäller att alltid veta var man är och vart man ska. Så är det i livet också. Var är jag och vart ska jag frågor som borde vara vardag för oss alla. Men är det så?

Jag träffar då och då människor som inte vet var de står.. De vet inte heller vart de ska gå.. Men ganska många önskar att vara någon annan stans och få göra andra saker.. På min fråga om vad du vill göra.. är svaret förvånande ofta.. Jag vet inte. Men vad är det du drömmer om att kunna göra då.. Jag vet inte..

Ganska ofta kan jag se detta fenomen i politiska sammanhang. Där framtidsbilden är dimmig och där den aktuella situationen är i högsta grad oklar.. Om vi jämför våran situation med andra kommuner så är det si och så.. Vanlig sätt att dimma till sin närvaro på. Men hur är det hos oss… Varför är det så… Vill jag ha det så.. Vanliga enkla frågor som är så svåra..

När näringslivets strateger, börjar tänka lika dant så är det snart ute med det företaget. Det ser vi ju ganska ofta. Inte minst nu när föreningen “Svensk Handel” har fått kalla fötter för att företaget som fraktar deras pengar är i konkurs. Det har de varit en längre tid men vad har Svensk Handel gjort under tiden… just ingenting. Det har inte en sekund funderat på var de står.. Nu ropar de på staten.. kom och hjälp.. Använd skattepengar för att hjälpa oss.. Skattepengar som de själva i mycket liten mån, varit med att betala in. Svensk handel stora ekonomiska vinnare på senare tid vill nu snylta på våra… skattemedel…

Det är så viktigt att veta vad jag vill och vad jag drömmer om att göra. Att sätta mig i stillhet och fundera på det, behöver jag göra då och då.

Inte så sällan visar det sig att det jag innerst inne vill och tycker är viktigt, kanske inte alls är så svårt att göra och ofta inte heller så dyrt. Bara att sätta ihop en handlingsplan alltså..

Men för att kunna fixa det så måste jag veta var jag är.. Annars kan det ju bära helt åt fel håll när jag går..

Segla lungt..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *