Rockfestival i Norrköping.

Ska det bli. Kul kan man tycka men, de här festivalerna blir ju så förbaskat dyra. De går helt enkelt inte ihop sig. Ändå, finns det entusiaster som gärna startar en ny festival igen… Det är ju inga optimister utan verklighetsförankring som gör det.. om nu någon tror det. I fallet Norrköping, så ligger ett Tyskt företag bakom festivalen och visst sjutton är det lönsamt för just det företaget. Ändå går evenemanget med förlust.. Hur kan man förklara det. Jag har misstankar om att någon annan får betala kostnaderna. Det kan mycket väl vara våra kommunala skattepengar som får stå för fiolerna.. Vill vi det? Jag anser att det är viktigar att vi klara fiolerna i symfoniorkestern.. de för inte ut vinsterna ur landet iallafall.

Jag har vädjat till mina representanter i Norrköpings kommunfullmäktige, att de ska begära fortlöpande redovisning från kulltur och fritidsnämnden och kommunstyrelsen. För att ha kontroll på vad rockfestivalen kommer att kosta oss skattebetalare.. Mjaeä säger mina representanter, det kan vi väl inte göra… Men visst fanken kan de göra det. Förskräckligt att de inte vet att de kan..

Men säger någon, en rockfestival är ju ett himla fint sätt att sätta Norrköping på kartan. Knäppt va.. norrköping sattes på kartan för flera hundra år sedan. Är inte det känt för alla??

Ja ja sa någon annan, att säga att vi inte har råd, är bara ett sätt att stoppa sådant som man själv inte tycker om… Det är klart att vi ska ha kul..

Det är nivån på mina representanter i beslutande organ… Jag blir med all rätt orolig.

God dag på er alla.

3 comments

  1. Du har säkert rätt Jeppe, att det nu går till något som flera kan ha nöje av. Det är ok. Vad som bekymrar mig är den dåliga kontrollen på vad det kostar.
    Därefter dentutomordetligt svagai att att skylla ifrån sig för att det blev så dyrt..

  2. Håller med dig på ett sätt men för en gångs skull går ju skattepengarna i så fall till nåt jag tycker är roligt. Till skillnad från det där jävla skrytbygget “Nya Parken” där bara de närmsta kan nyttja den. Festivalen är ju i alla fall öppen för alla.

  3. Håller med dig på ett sätt men för en gångs skull går ju skattepengarna i så fall till nåt jag tycker är roligt. Till skillnad från det där jävla skrytbygget “Nya Parken” där bara de närmsta kan nyttja den. Festivalen är ju i alla fall öppen för alla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *