Mår hyfsat..

Gör jag enligt mitt besök på vårdcentralen. Magen har oroat mig, men det verkar inte vara någon fara. Kommer att tänka på en gammal jobbarkompis som åkte till en privatläkare för en hälsokontroll. Dagen efter kom han på jobbet och sa lite irreterat ” Nu har jag betalat fyrahundra kronor (det var några år sedan) och så hittar de inget fel” Han var sur över utgiften men inte en sekund glad över att vara frisk…

Det är nästan lika dant när massmedia gör ett stort nummer av att mjölkbönderna håller på att försvinna i Sverige, de har minskat från ca 600 till drygt 300 på bara ett år.. Men mjölkproduktionen då? har den gått ner? Nä därom skriver de inget.

I går såg jag på TV.. inte så vanligt. Jag såg ett program med några av radions sommarpratare den gångna sommaren. Det är alltid spännande att få lyssna på när människor får breda ut sig lite. Prata till punkt utan att hela tiden bli ifrågasatta.. Jag har en partikamrat som aldrig lyssnar klart på vad jag säger, han bildar sig en egen uppfattning om vad han tror att jag ska säga och så bemöter han det.. Att det blir fullständig fel är ju lätt att förstå..

Men nu var det Håkan Juholt som fick prata.. Och då funderar jag på vad han har sagt under tiden som han var mediakändis… Han sa. Om inte avregleringen på våra järnvägar fungerar så får vi gå tillbaka till regleringen. Om inte privatiseringen av vården i landet fungerar så får vi stoppa privatiseringen osv osv han sa att Det som våra partiföreträdare i sin marknadsanpassnings iver har genomfört och som inte fungerar går att ändra… Ja.. vad är fel med det…? Men mitt parti stegrade sig.. ja kanske inte gräsrötterna, men mina partiföreträdare… Märkligt, kanske var det så att de inte lyssnade färdigt utan bara bestämde sig själva för vad han sa innan han var klar.

Ja ja lagt kort ligger och det är ingen ide att gråta över spilld mjölk.. Såg förresten i bladet att i Norrköpings kommun ska de som åker färdtjänst slippa att betala för ett länskort, som de inte använder.. Men mitt parti var imot det, eller som en av mina företrädare sa. det kommer att kosta tre miljoner och var ska vi ta de pengarna.. Han hade nog varken lyssnat klart eller tänkt klart..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *