Bankernas paradis

Sverige är bankernas paradis. Här kan de pungslå sina bolånekunder hur mycket som helst. Vinsterna i våra storbanker är just nu astronomiska och det är alla som har lånat till bostäder som får betala deras kalas.

Men de drivs väl av samma tankar som förespråkarna för fastighets skatt gjorde för några år sedan. Sänk skatterna på lönerna och lägg över dem på fastighetsskatt istället.. sas det då. Fastighetsskatt kan ingen smita undan, det går inte så lätt att flytta sina fastigheter till skatteparadisen.. Det är nog därför bankerna bestämt sig för att pungslå alla med fastigheter. Vi kommer inte undan..

Jag önskar att det skulle kliva in en lågprisbank på arénan.. En som sa att Vi tar över hela ditt bankengagemang till oss, så får du betydligt bättre sparränta och betydligt bättre lånevilkor.. Den banken skulle ta marknadsandelar så det bara fräste om det. Man kan ju hoppas på kineserna.. eller?

Upp till kamp imot banken. Vi under räntor dignar ner.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *