Vinster..

Mitt parti, funderar på hur man ska kunna begränsa vinstuttag i privata aktiebolag.. Det kan man inte.

Jag läste i bladet om aktiebolaget Comhem ett avknoppat telia företag i kabeltv branschen. Där kan man snacka om vinst.. Ett rörelseresutat på mer än två miljarder.. gav inte en ända krona i skatt. Alla vinster fördes ut ur landet.. Att de in skäms. Fy attan för ett så osolidarisk företag. Jag kommer aldrig att köpa en ända tjänst av dem. Om alla säger upp sina avtal med Comhem i avvaktan på att de börjar betala skatt här i Sverige, så skulle det bli så… alldeles säkert

Appropå vinst av rörelse, så kan jag konstatera att SAS vann. De vann slaget mot fackföreningsrörelsen.. De hotade sig fram och använde en kort tidsfrist som påtryckningsmedel, pricis så som Grekland gör mot EU. Fackföreningarna gick på det här hotet. Hotet som var framställt av bla Skandinaviska Enskilda banken, där Wallenberg är ägare.. Samma Wallenberg som också sitter i SAS styrelse.. Visst är det skumt.. Hot och korta tidsfrister verkar vara lönsamt.

När telefonförsäljarna ringer till mig med sina erbjudande, så ber jag alltid att få fundera på förslaget.. Näe, säger de då, det går inte det här erbjudandet gäller bara nu.. Då svarar jag Tack och hej leverpastej..

God dag på er.

1 comment

  1. Ja Du Jan-Åke, det är klart att de tjänar pengar när fastighetsbolagen skriver avtal med dem och tvingar hyresgästerna att betala för en tjänst de inte använder. Det liknar skit :=(

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *