Usch vad de är efterhängsna

Fästingarna alltså. De är ju igång nu också. Jag törs ju inte gå av vägarna någonstans inte ett steg i naturen för de rackarns fästingarna. Tur att vi har naturprogramen på TV så slipper jag riskera fästing angrepp. Läste i DN idag att “Så ska fästingarna bekämpas” härligt äntligen.. nu tar vi dem.. Men, nähädå där fanns inga bra förslag inte, bara en bra rubrik.

Appropå hopplösa problem. Jag var på ett Idé möte, om äldreomsorg i vår kommun.. Vad ska vi göra med våra gamla så det blir bra. Vad vill mitt parti? Hur ska Socialdemokratisk äldreomsorg se ut? Orsaken till mötet är att vi ska ha något bra att gå till val med.. “Detta villjen socialdemokraterna” Vi får väl se om det går att komma på något…

Kanske är det redan bra. besluten om hur det ska vara är kanske jättebra men.. är verklighet sådan som vi har beslutat om.. Det vore kanske smart att börja med att kolla det.

Jag känner mig orolig för att bli gammal. Så därför har jag bestämt mig för att hålla igång, motionera, gympa styrketräna mm. Så jag ringde runt till pensionärsorganisationerna och frågade vad de hade i den vägen. Njaaääe nä det har vi inte, men en himla massa bra kurser i tex spanska, målarkurser, teaterbesök och en mängd föreläsningar om gamla historiska saker…

Ja va faan gammal och historisk är jag ju själv. Jag är så gammal så jag måste jobba med att förtränga en hel del minnen om sådant som jag inte är så stolt för… Ett gott samvete, kräver ett dåligt minne..

Och Spanska behöver jag inte kunna.. det går bra med Östgötska när jag åker in till Söderköping och handlar.. Teater nä nä, det får jag spela varje dag när käringa mi.. kommer hem och frågar vad jag har gjort idag.. Då gäller det att ha fantasi.. ho ho

Nä ni. Försvarminister skulle vara bra att va. En avdankad försvarsminister Tolgfors.. får en djäkla massa betalt, fast han inte kommer ihåg ett dugg.. Eller kanske just därför.

Det vore något för mig, som inte kommer ihåg något.. jistanes va pengar jag skulle få..

God dag på er.

2 comments

  1. Det går an att vara tuff när du tror att jag inte läser. Jag har aldrig hört dig säga kärring, med 2 r, nån gång. Bara med ett r. Gubbe!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *