Jag har en..

Vilken lycka, jag har fått tag på en nu. Berättade genast för hustrun men hon skakade lite på huvudet och sa oengagerat, va barnslig du är.

Jaha, kanske det ja men nu tycker jag att det är viktigt och det är många som gör det… En skön stund i mörkret med bara ljuset från TV´n, sittande i favoritfotöljen med morgonrocken på och en kopp kaffe i handen. Julkalender time… Och jag har alltså köpt en kalender så jag ska kunna följa med ordentligt.

Hoppas bara att det har slutat att regna då. För nu svämmar det över på många håll i Norrköping. Vård och Omsorgsnämnden har hittat att det svämmar över med pengar.. så de äldreboenden som det svämmade över av för en månad sedan, de ska nu vara kvar.. Då, för en månad sedan så behövdes inte platserna, det finns minsan tretti lediga platser, sa min representant i Vård och Omsorgsnämnden.. Jaha och nu då.. nu behöver vi plötsligt alla platser…. Vilken oreda vi har i våra nämnder…

När vår kommunstyrelse säger till nämnderna att.. nu måste ni spara , så säger Medborgarna.. Vad faan gör ni det här får ni inte lägga ner.. Då säger kommunstyrelsen.. Va konstigt så där kan de ju inte göra.. Jag ska prata med dem.

Och si.. då går det bra. Kommunstyrelsen och dess ordförande har likt Tomten, fixat så att människorna får som de vill…

Bra tycker jag. Men så gör då det direkt utan att skrämma människor och skapa arga rubriker i våra tidningar och ge moderaterna bränsle till sin skrämselpropaganda.

Jag undrar om det kommer att spöka lika mycket i Julkalendern som i kommunstyrelsen…

Var rädda om er idag, det är slirigt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *