Hoppas på ingen snö..

I dag är den sista november. Anders dagen.. Alla vet det gamla ordspråket, Anders braskar Julen slaskar. Eftersom att det är minusgrader i dag så borde det vara plussgrader i jul. Skönt.. iallafall för mig. Jag gillar inte att skotta snö. Därför är regnet bättre det rinner undan av sig själv.

Man får ju innerligt hoppas att det inte blir snö på vägarna. För nu tänker Åkarna i Norrköping, inte ploga och salta våra vägar.. Jo då, de får betalt, ganska mycket också.. men de vill inte följa arbetsreglerna… Det är där skorna klämmer. De brukar skälla på de såkallade “Östatsåkarna” som struntar i alla regler och bara kör… Å så vill de göra lika dant.. Konstigt, det är ju för oss alla som åkarna och deras chaufförer, har arbetstidregler att följa. Vem tusan vill möta en stor plogbil som väger femton ton, som kommer farande i 60 kilometer i timmen om man vet att han som kör har varit igång ett dygn… Näe inte jag iallafall, lägg till att det är halt och dåligt sikt också så förstår man lätt att plogbilen kan vara en betydligt större risk än vad snön är..

Men, säger åkarna, vi kan ju inte få tag på extra chaufförer som kan köra plogbil.. Nähä, se till att lära dem då, för chaufförer finns det… Hör med arbetsförmedlingen bara.

Jo, jag skulle ju spela tennis med hustrun idag.. Det har jag lyckats skjuta på till nästa vecka. Så det blir det en vilodag… idag också.

Så nu blir det fredagsfika med radiogänget… Åsso ska jag ringa till Anders och gratta på namnsdagen. I kväll är det “På spåret” som gäller… Om nu det tåget går som det ska.. det är ju kallgrader.

God dag och trevlig helg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *