Som väntat..

Så gick det inte så bra. Jag han inte ens hem förren jag hade träningsvärk överallt. Mest i benen och hälsenorna, också hjärtat hade fullt upp och andas var inte så enkelt som det brukar vara.. Ja så går det om man, som jag, ägnat några år åt att sitta stilla. Kroppen är konstruerad för rörelse, sa min kloka sjukgymnast en gång. Det betyder mer rörelse än vad datorns tangentbord kan ge..

Usch ja det var en formidabel pers vill jag påstå. Men värst av allt var att när jag stapplade av tennisbanan med svetten rinnande i ansiktet, andningssvårigheter och hjärtprotest.. sa min hustru, som jag spelade mot, “Är du svettig?? Jag känner mig knappt ens varm..” Vilken förödmjukelse.. ni förstår va?

Det var nästan i klass med när jag och min son 10 år, skulle köra gokart första gången.. Gossen är en stridis och gillar inte att förlora så, på väg till gokartbanan sa jag åt honom att .. Nu får du inte bli ledsen om du inte hänger med, jag har ju kört bilrally i några år. Näedå svarade gossen, men jag har ju kört gokart på tvspelen..

Jag vann starten hur lätt som helst, efter första kröken släppte jag om honom för att glädjan lite, och sen… Hade jag inte en chans. Han körde ifrån mig så det visslade om det.. Det var det djävligaste… På vägen hem sa min lille pojke.. “Du är väl inte ledsen pappa..

I går såg jag andra som var ledsna, Falu Gong rörelsen i Kina. En rörelse för meditation och hälsa. En rörelse som bara vill alla väl. En rörelse som vilar på tusenårig kinesisk hälsokultur. Kulturen som säger att “Du kan bara påverka dig själv.” En meditation som skall öka din förmåga till, “Sanning, Tålamod och Barmhärtighet” En folkrörelse som växte och växte och växte.. allt med regimens goda minne. Men när Regimen i Kina förstod att Falu Gong rörelsen var större än Kommunistpartiet, började en förföljelse utan like. Rörelsen måste krossas, var regimens beslut. Filmen visar vilket lidande det kinesiska folket utsätts för av sin regim… Och är detta sant, så är det förfärligt.. Se filmen om du kan.

Idag blir det snökaos.. ja det skulle det bli redan igår, men så blev det inte. Nu får vi se hur det blir idag… Kaos är ett ord som har drabbats av en enorm värdeinflation.. Det används i både tid och otid.. Varför? Ett snöfall den här årstiden är ju i högsta grad normalt, det är väl ingen kaos.. Möjligen för vägverket och banverket… De blir lika överraskade varje vinter att det kommer snö.. “Det var det djävligaste, det hade vi ingen aning om” De hoppas väl innerligt på att den mångomtalade “Globala uppvärmningen” ska börja göra nytta. Så det inte behövs någon snöröjning..

Det hoppas jag med.. Fy sjutton för att skotta snö..

God dag till er och kör försiktigt, för varje vinter blir det halt på vägarna… Ni har väl inte glömt…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *