12-12-12

Magiska datum är kul. Men vad betyder detta nu då. Är det någon som har märkt något speciellt med dessa datum.. Jo jag, idag för etthundra år sedan föddes min morbror Sven. Min mammas bror alltså. Det var något speciellt med denna småländska gossen. Han blev bonde, på fädernesgården, efter min morfar som också var bonde på fädernesgården…. Jo men så var det ju, jobbet gick i arv inget särskillt med det… Men, min morbror Sven, han kunde saker som ingen annan kan. Han pratade med alla djuren på gården och.. de förstod vad han sa. Det var märkligt. Han klarade att försörja hela sin familj på detta ganska lilla jordbruk, det var också märkligt. Och så var han en favorit bland oss barn, en stor kusinskara som hade morbror Sven som favorit… Men nu ska jag inte trötta mina blogg läsare med någon släktkrönika. Jag bara vill minnas min morbror Sven, på hans hundra års dag.

Det är lite spännande att tänka hundra år tillbaka och se vad som har hänt under tiden. Det är inte klokt vilken utveckling vi har haft. Om jag då tänker framåt hundra år.. ja då hisnar jag.. Hur kommer vår värld att se ut då, om utvecklingen fortsätter i samma takt som under de gångna hundra .. Spännande tanke…

Nu ska jag ägna mig åt en stund med kortvågsradion, hundra år gammalt?? Ja jag tror det. Det fungerade då och det fungerar idag också, det är för övrigt det ända som fungerar om vi blir utan ström i våra el nät.. Det du.

God dag till er.. Klart slut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *