Inte mycket nytt

Snö och halka sätter ner tempot överallt. I går var det ju en underbar vinterdag men halkan gjorde att jag för säkerhets skull inte gav mig ut i världen.. Lusten att flyga till Kanarieöarna är ju annars ganska stor. Där är det just nu 25 grader varmt.. Bättre kan man inte önska sig. Men men..

Jag törs inte flyga dit, efter att ha följt mediarapporteringen om hur farligt det är med vindkraftverk som stör flygplanen… Det vimlar ju av vindkratverk på vägen till värmen. Men hur är det.. är det möjligen så att det bara är stridsflygplan som blir störda av vindsnurrorna.. Svenska Flygvapnet.. säger ifrån om vindkraftverk i stora delar av landet.. med hänvisning till att de stör vid flygning.. Har vi så dåliga flygplan att försvara oss med så är det oroande tycker jag.. Eller förresten.. bygg vindkraftverk runt alla våra gränser det kanske är ett bättre försvar mot fiendeflyg än vad luftvärnet ger… Så kan vi sälja våra JAS plan till vem som helst.. oss kan de ju inte anfalla vi har ju vindkraftverk i vägen..

Glädjande att snöandet har övergått i regn, jag hoppas att snön sjunker ihop och helst rinner bort.. Det är mycket bekvämare än att vara tvungen att skotta bort den. Men det är klart, för alla som bor i stan blir det svårt. Där ligger snövallarna höga efter gatorna.. Eftersom de också täpper till dagvattenbrunnarna så har vattnet ingen stans att ta vägen, gatorna svämmas över. Så vore det inte för det gråkalla vädret så finns det ju likheter med Venedig.. Jag vi har ju till och med hus som sjunker vi med tex stadsteatern..

Fas tre… ökar dock. Såg i bladet att antalet långtidsarbetslösa som stoppas undan i fas tre projektet har ökat avsevärt… Men nu har någon av dessa arbetslösa varit synlig på stan. Det kan ju medföra att den moderata politiken om arbetslinjen avslöjas.. Och det får ju inte ske. Därför ökas kravet på närvaro i fas tre till 45 timmar i veckan. Detta för att ingen ska hinna söka jobb eller bli synlig för oss andra.. Faan tro´t. Kan man inte tänka sig att dessa fas treare går ut och skottar fram dagvatten avloppen så vattnet på gatorna kan rinna bort.. Med normal lön naturligtvis.

Näe nu är det kaffe. God dag på er alla..

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *