ÄÄÄÄÄääämmm

Konstig rubrik, men så där låter det när folk talar idag. Ja dessbättre inte om alla men när en så språk kunnig person som Fredrik Lindström i TV programmet “på spåret” sätter upp näsan och använder ääääää fleragånger i varje mening, då oroas jag över svenska språkets utarmning.. Han om någon borde veta bättre..

TV har väl tagit bort sina språkvårdare helt förstår jag, för deras reportrar i synnerhet de som pratar om sport, de kan ju inte skilja på nu och då.. När de berättar om det som hände igår pratar de som om det händer nu… Nä TV och alla som pratar i TV borde nog vara lite mera noga med svenskan.. Som tex vår svenska prins.. Carl-Filip, han hade samma typ av ääää i sina meningar.. Som Fredrik Lindström. skrutt tycker jag.

Appropå “På spåret” så tänker jag inte se på det där dåliga programmet längre. Det är ju inget bra.. Men då påpekar hustrun att “du bara gnäller för att du inte kan svaren” Okey då, djäkligt svårt är det.

God dag till er.

1 comment

  1. Kan det ha varit p.g.a. Fälldin som “ääää:andet” blev populärt. I så fall var det väl det ända som den regeringen gjorde populärt. Men det är ju förvisso ett tag sedan.Angående “På spåret” så gillar jag det. Men det jag inte kan förstå är att ca 75% av frågorna har ju inte med resemålet att göra. T.ex. frågan; Varför är ledartröjan i cykeltävlingen Giro d’Italia rosa? Svar sporttidningen Gazzetta dello Sport sponsrar tävlingen och deras tidning trycks på rosa tidningspapper. Vad har detta med resemålet Köpenhamn att göra? Men vad begriper jag, en simpel sportintresserad papperbruksarbetare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *