Bara för ett hål..

Jag letade länge. Varenda garderob genomsöktes, utan resultat. Till slut också tvättkorgen. Men inte ens där. Men vart i hela världen har de tagit vägen. Fick till slut böja mig, släppa på prestigen och ringa till hustrun.. Jag hittar inte mina blåa jeans sa jag lite desperat i rösten. Jag ska ha dom på mig nu för jag är tvungen att åka till stan. Trots att jag inte vill det.

Dina blåa jeans de som du köpte i Karlskrona 2009? Ja just det.. Dom har jag slängt, det var ju hål på ena benet och jätteslitna över allt. Men.. protesterade jag, du kan väl inte slänga mina kläder, det är väl inget fel på dem bara för att de är slitna och ett litet hål gör väl inte kläderna oandvändbara…

Jojomen min lilla gubbe, du ska inte gå med trasiga kläder. Att inte du tycker att det är fel på dem är en sak men det är jag som ska titta på dig och jag tycker det ser anskrämligt ut. Passa på att köpa nya nu när du ändå ska till stan.. Förresten så har jag slängt en hel del gamla kalsonger också. Köpt det med. Gå med trasiga kläder usch, sa hon och la på telefon. Jaha bara att åka till stan då, djäkla slöseri.

Appropå slöseri.. Nu har Kris… demokraterna KD kommit på att ungarna i skolan inte lär sig läsa ordentligt.. Så nu minsan ska skoltiden ökas med en vecka så att de hinner med… Typisk KD logik.. Om man gör mera av något som inte fungerar så blir resultatet lik förbaskat dåligt.. Det är väl inte så svårt att förstå. Det enda som hjälper elever att lära sig läsa är. Mindre klasser, engagerade lärare och gärna i små skolor.. Svårare är det inte. Jo för tusan att stoppa Folkpartiets partiledare, Jan Björklund, så han inte kommer in i skolorna och ställer till något.

Men å andra sidan så kan ju KD stimma hur mycket de vill, det förändrar inget, för det är i kommunerna som inte detta faktum med små klasser och engagerade lärare har förståtts.. Ansvaret och resurserna för skolan ligger hos kommunfullmäktige.. Ingen annan stans. Vad säger dina representanter i kommunfullmäktig? Hur vill de lösa skolans problem? Framför allt, vad har du sagt till dem.. Säg nått!!

God dag

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *