Fika på torget..

Ja det vore väl kanske inte så dumt, för någon torghandel kommer det ju inte att bli i fortsättningen.. antar jag.. De som säljer sina grönsaker på våra torg måste ju betala skatt som alla andra.. Och enligt den etablerade blomsterhandeln, så görs det inte så. Blomsterhandlarna får lägga ner den ena efter den andra, för att de inte klarar konkurensen från torghandeln.. Så skrev en av deras företrädare i tidningarna för en tid sedan.. Om det är sant vet ju inte jag.

Men om det nu går så med våran kaffé kultur också, så är det ju illa. Tänk om alla våra fina kafféer måste slå igen bara för att torghandeln.. blir för omfattande.. Ja var ska vi då fika på vintrarna när torghandel inte är inne utan helt ute..

För inte kan det väl vara meningen, enligt moderaternas motion i Norrköpings kommunfullmäktige, om ökad uteservering, också avser att det ska säljas sprit på gator och torg.. Ska vi då sätta oss över sveriges alkohollagstiftning för att kunna konkurera ut de inne krogar som faktisk håller sig inne.. Detta kan inte vara någon bra utveckling.. Det ser jag också på att Socialdemokraten Lars Stjärnkvist håller med motionärerna.. Det kan inte vara bra det heller. Å andra sidan kan man ju undra.. när hållar han inte med, fast han inte tycker lika dant och därför anser att det är ett bra förslag som inte kommer att genomföras… Iallafall inte nu direkt och troligen inte sedan.

Hmm hur sjutton blev det där nu då?

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *