Grus i maskineriet.

I går var jag ute och kanade omkring på vägen. Det var livsfarligt. Men lyckligtvis var det inte med bilen utan med hunden. Hunden drog åt ett håll och jag åt ett annat. En slank jag hit och en slank jag dit, och plötsligt slank jag rakt ner i diket.. Och det var tur det. För där var det mycket bättre fäste för fötterna än vad det är på vägen.

Med en halkolycka för tre år sedan i färskt minne.. Två års konvalecens för två avslitna senor i höger axel, glömmer jag inte så lätt. Ilskan rann på mig. Vi har en väghållare, vägverket, som har till uppgift att se till att våra vägar är plogade och halkbekämpade. De, vägverket, sköter inte sitt uppdrag… Jag skickade ett meddelande omgående och påtalade detta.

Något svar har jag naturligtvis inte fått. Men om en stund står den där hundrackaren här och vill ut igen och då är det bara att gå med.. Om inte vägen är sandad nu, så kommer jag att göra en polisanmälan mot vägverket för… Framkallande av fara genom underlåtenhet att fullgöra sitt åtagande.. Jamen det är ju inte vi som sköter vägen, det är utlagt på en entreprenör kommer de att skrika.. Det skiter jag i, det är Vägverkets ansvar att se till att deras entreprenörer gör det de får betalt för… Så det så….

Grus i maskineriet har försvaret också… Nu kan de bara försvara en plats i landet och det bara under en kort tid… Sen måste vi få hjälp… Vem då av? Jag bara undrar.. Vi har alltså inte personal i försvaret så det räcker till, och de vi har jobbar ju inte obekväm arbets tid… Ska vi nödvändigtvis kriga, så får det ske på kontors tid…

Ja tyvärr så går inte det heller, ivarjefall inte den här veckan… För den här veckan är de i Sälen och åker skidor… allihopa, hela försvaret är där..

Men visst var det väl så en gång i tiden att vi fick åka till Sälen för att hämta hem Gustav Wasa så han kunde försvara oss mot den hemska Dansken.. Så nu är väl vår ÖB ute i skidspåret och letar efter ett nytt försvar…

God dag, gå försiktigt… Det är ruskigt dyrt om du halkar och gör dig illa..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *