I dag är det inte lätt..

Jag kommer inte på något särskilt som har hänt.. Och ändå har det ju det.. Jag har suttit stilla och läst en himla bra bok. Milo Dahlmann´s “Mot pingvinernas land” En bok om segling.. vad annars, men det finns också mycket filosofi i henne skrivande. Tänkvärda ord som jag känner att det är lätt att ta till sig oavsett om man är seglare eller inte. På ett ställe skriver hon om en studie gjord av en skjuksköterska i Australien. Hon jobbade med människor i livets slutskede.. Hon ville veta om och vad de döende ångrade i sina liv. De allra flesta ångrade samma sak. Nämligen att “de hade levt sina liv efter andras önskemål, och att de inte förverkligat sina egna drömmar”. Smaka på det.. Är det så vi gör? Lever vi våra liv efter andras önskemål eller efter våra egna?

Ja när dessa tankar biter tag så är det svårt att släppa dem. Vi, de flesta av oss har ju antagligen tid på oss att ändra på det. Ska vi börja idag och leva efter våra egna önskemål.. och vilka konsekvenser kommer det att medföra. Det kanske går..

Det mesta går ju.. På tekniska kontoret i Norrköping har man kommit på att om man delar fakturan på två konsulter, som jobbar ihop, så blir summa stor.. jo då, men inte så stor att det krävs en upphandling av konsult tjänsten.. Smart va? Men de är smarta i Norrköpings kommun.. Frågan är efter vems önskemål de lever och vad de kommer att ångra till slut.

Nu är det dags igen.. Hon har satt sig vid köksbänken. Hon vaktar på påsen med köttbullar som vi bruka ta med ut på våra promenader. Vi leker kom hit på inkallning och då får hon en köttbulle.. Så leker vi samla pinnar och då får hon en köttbulle… Så ägarna, till denna eminenta jakthund kommer att bli bestörta när deras jakthund samlar pinnar och ska ha en köttbulle för att göra något.. Men djuren i skogen.. de som annars blir köttbullar, de blir ju glada förståss..

God dag till er alla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *