Svårt att ta sig fram.

I förgår när jag trodde att jag skulle till tandläkare.. åkte jag Söderleden hem. Där var det värsta kön.. Två fulla filer med nyktra bilister. När jag efter en lång stund kom fram till avfarten mot Gamla Ö vägen. Såg jag anledningen. 50 meter upp på avfarten hade två bilar krockat.. För kort avstånd som vanligt, tror jag. Men det var inte orsaken till kön utan det var “polisen.. som mitt i höger filen står” Avfarten var avstängd, det var ok med höger körfält på söderleden var kraftigt reducerat av att polisen… hade parkerat sin bil där.. Varför i hela världen kan man undra. Det var ett flagrant brott mot vägtrafik lagen. “Man ska inte onödigtvis hindra eller störa trafiken” Det var ju så många poliser där, minst sex man, det var väl ett “högprioriterat” fall, så någon av den borde väl gjort en anmälan på den som körde polisbilen och parkerade så dåligt..

Idag blev jag lika förvånad igen.. I bladet läste jag att de ledande i Söderköpings kommun beklagar bilköerna genom staden.. Det beror på broöppning över Göta Kanal säger de.. Vilket trams.. Det har inte kommit en båt där sedan i september, det finns inte ens något vatten i kanalen. Så det borde väl också Söderköpings kommunledning fatta att det är något annat som skapar köerna..

Alla dessa trafikljus tex och alla dessa korsningar i plan på en Europaväg… Skandal om de inte begriper det.. Ta bort alla korsningar utom möjligen två i Söderköping gör dem planfria så ska ni se att köerna försvinner.. Skyll inte på Göta Kanal.. problemet är ert..

Nu blir det radiofika…? God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *