Riddaren av stora vägen..

Ur led är tiden. Det märker man lätt på trafiklederna. Bara att se sig om. Jag är uppväxt med lastbilar. Ja ja vilka pojkar är inte det. Men i mitt barndomshem var det alltid lastbilar och transporter som diskuterades. Min far körde lastbil, stora och ibland, ännu större.. De flesta i bekanskapskretsen körde också lastbilar. De var vägens riddare.. Skickliga bilförare, hjälpsamma mot sina medtrafikanter och framför allt.. gott sedda bland sina medtrafikanter. Om något olyckligt hände fanns det alltid en lastbilsförare som var villig att ge en hjälpande hand. De stressade aldrig, de fastnade aldrig, de körde aldrig i diket (nåja det hände väl någon enstaka gång) Om de inte tog sig fram sa övriga trafikanter.. idag var det så halt och så mycket snö, så inte ens lastbilarna kunde köra.. Så var det då..

Hur är det idag? Det första som händer när smhi varnar för halka är att lastbilarna blir stående i backarna och inte tar sig upp.. Dessutom står det mitt i vägen så ingen annan tar sig för bi.. med flit eller?.. De kör i dikena, de stjälper mitt på vägarna, de somnar vid ratten, de tutar och bär sig åt mot sina medtrafikanter och framför allt, de kör som själva den.. skulla jaga dem. Men som alltid så finns det undantag, tack och lov..

Jag blev stående med en punktering på min bil efter E4 för en tid sedan. Naturligtvis körde jag så långt ut på vägkanten det gick, jag satte upp varningstriangel lång före kanske hundra meter, jag satte på varningsblinkern och så började jag byta hjul. Farligt??.. Ja det kan du vara säker på… De enda som inte visade någon hänsyn var dessa stora lastbilar.. 2 meter bakom ändan på mig, brakade de förbi i full fart utan den minsta tillstymmelse till hänsyn. Vägens riddare.. nädu, det var länge sedan.. Nu tycker jag att de är hänsynslösa och en fara för allmänheten… Hur har det kunnat bli på detta viset….

I går fick jag ett meddelande från min partistyrelse.. Nu har vi bestämt att det ska bli obligatorisk förskola för alla barn från två års ålder.. Det ska hjälpa barnen till en bra studiestart i livet och avlasta föräldrarna så de kan jobba istället… Förskolan är ju eller har varit, gratis. Så det bör bli bra för alla föräldrar.. Men det blir bara femton timmar i veckan.. Betyder det att föräldrarna ska klara sig på att arbeta femton timmar i veckan också?? Man kan undra.

Jag skrev ett svar på mailet, där jag påstår att hitta på nya skolformer är meningslöst om inte de skolformer vi har fungerar. Flera lärare till grundskolan och framför allt engagerade och intresserade lärare, bort med de som inte vill vara lärare. Men vi måste också ha betydligt mindre elevantal i klasserna. Detta gäller grundskolan, det är arbetet där, som avgör hur resten av elevens skoltid ska gå.. Alla måste lyckas i grundskolan annars är det kört…

Tror ni att jag får något svar på mitt mail?? Tror ni att det är någon i partistyrelsen som gör sig omaket att läsa mitt mail??

Näe det tror inte ni heller.. Jan trodde väl det. God dag på er.. Se upp för lastbilarna!

1 comment

  1. Nej nej nej, inte ska barnen bara vara femton timmar på förskolan. Föräldrarna slipper betala för de timmarna, vilket betyder att barnen kommer att få ännu längre “arbetsdagar” när femton timmar är gratis! 40-50 timmar/vecka för en ettåring är inte ovanligt. Fler pedagoger på förskolan är inte helt fel heller. Gokväll

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *