Varför blir det som det blir?

Jag är imponerad av att EU som organisation, klarat sig så här många år. Inte tycker väl jag att de har uträttat så särskilt mycket, men ändå står organisationen stark. Men det är klart.. alla som har en tjänst hos EU har oförskämt mycket betalt, i lön nedsatt skatt och en mängd andra förmåner. Människorna som är knutna till EU organisation är hårt knutna med enorma löner.. Självklart.. kommer alla dessa människor att kämpa med näbbar.. och klor.,., för att övertyga oss andra om EU´s förträfflighet.. Det handlar ju om deras möjlighet till ett liv i överflöd.. Undrar verför i helv… jag trodde på Ingvar Carlsson och röstade för ett inträde i EU.. Det var dumt.. Därför blir det som det blir..

Appropå dumt.. Den nya skandalen som seglat upp i Vattenfalls kölvatten.. Nya och nya förresten.. Det är ju många som ifrågasatt vattenfalls styrelse en längre tid.. Regeringen i allmänhet och Centerpartiets Maud Olofsson (fd näringsminister) i synnerhet.. Har blivit varnade, inte minst av den här bloggen. Men trots det så har de genomfört en gigantisk förlustaffär för sveriges skattebetalare.. 57 miljarder.. det är så mycket pengar så det går inte att förstå.. Alla dessa pengar plöjde de ner med den centerpartistiska plogen i fickan på NUON, ett förlustföretag i hollänska energibranschen.. Skandal är lindrigt uttryckt… Det är inte underligt att det blir som det blir som det blir..

Jag slås ibland av tanken att Tänk om.. Det skulle vara så att Vattenfalls direktörerna och kanske flera ovanför dem.. var överens om att göra denna dåliga affär att lägga in 57 miljarder skattepengar i NUON för att sedan få tillbaka stora belopp via NUON företaget som de kunnat stoppat direkt ner i sina egna fickor.. Så djävligt kan det väl inte vara… Näe det tror jag inte, de.. ansvariga för det här är nog bara korkade.. Och det är ju inte straffbart… Men sin inkompetens döljer de bakom jättehögar av löner och bonusar.. Så kan de ju gå runt och sprätta i sina dyra skräddarsydda kostymer..

Undrar om det är möjligt att granska NUON:s ekonimi med avseende på deras utbetalningar, för att se var det gjort av våra.. 57 miljarder… Det är inte underligt att det blir som det blir.. Ur led är tiden.

Förresten, jag slås just av tanken att Vad lika namn de har.. Nuon och det Tyska Eon som dominerar sveriges energimarknad… Varför blir det som det blir?

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *