Näthat – Medmänniskohat

Var är skillnaden? Efter en biltur till Smedby i Norrköping så har jag anledning att fundera över mitt/vårat märkliga beteende.. Jag kom körande fram till en avsmalning där bara en bil i taget kan passera. Jag kom något för långt fram, men att mötas var inga problem. Den mötande bilen var en stor “bredaxlad nordbo”..En Volvo alltså. Istället för att hålla åt sig och lätt klara mötet så svängde han ut i mitten och tvingade mig att backa.. Jag backade samtidigt som jag sträckte upp ett finger och mumlande ” ditt djävla pucko”

Men då rusade han ut ur bilen, en storvuxen jättebäbis med ring i ena örat och skrek “Har du problem med nått din idiot” Första tanken var att köra på´n men det får man ju inte göra, så jag skrek tillbaka, “klarar inte du att köra din bil själv så be din fru” För säkerhet skull, så hade jag låst dörrarna…

Så till funderingen. Varför beteer vi oss så där mot varandra och vad är det för signaler vi med det ger våra barn?? Det är väl inte så konstigt om barnen får ett märkligt sätt att förhålla sig till varandra när vi vuxna inte vet bättre.. Nästa gång jag vill peka finger åt något idiot.. ska jag gör det så det inte syns..

Måhända så ska insatserna mot näthatet.. börja hemma. Eller?

God dag.

1 comment

  1. Jag undrar om han snackade till sig själv. Steroider kan funka på detta sätt. Han kanske inte har det så bra hemma?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *