Upp i rök..

har Blå huset i Norrköping gått. Sorg för många, men kanske inte för alla. Blå husets historia är inte så rosenskimrande. Om man lyssnar på de Gamle.. Men icke förty, så är det många som sörjer idag..

Sörjer gör vi Princessan Lilian.. inte så mycket att hon har dött, hon var ju ändå 97 år. Men man kan ju sörja det konstiga systemet att hon inte skulle få gifta sig med den man hon älskade, Prins Bertil. Han var ju av “kunglig börd” och tilläts inte, på många långa år, att slå sig ihop med en vanlig dödlig .. Vansinnigheter, den kungliga börden, dog före den vanligt dödliga. Ödets ironi kanske.. Jag hoppas att de förenas i sin himmel, utan att vårat kungahus lägger näsan i blöt och hindrar dem.

Nu väntar jag på att solen ska värma upp lite så jag vågar gå ut.. Jag har förklarat för hunden att det är livsfarligt att gå ut i den här kylan.. Han håller inte med mig men snäll som han är så har han tålamod med sin frusna husse.

God dag på er alla..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *