Fortfarande kallt..

Kung Bore är reducerad till mörkret.. Det är bara i skydd av mörkret som han kan sticka fram med sin iskyla.. Så fort solen går upp så får Kung Bore retiera.. (ja backa då) Det är så typiskt att inte bara de som sprider kyla, utan också de som sprider fördomar och osanningar, får göra det i skydd av mörker..

Idag slår massmedia upp i stora rubriker att “svenskarna tror att deras egna, förtroendevalda och tjänstemän i gemensamma sektorn är korumperade” Detta är ju märkligt.. ja inte så märkligt att de tror det men att massmedia utan någon källkritik slår upp detta i stora rubriker..

Hur har tex frågorna ställts? Det redovisas på intet sätt. Om det nu är som debattartikelns skribenter påstår, att svenskarna misstror sina förtroendevalda mer än övriga i våra grannländer.. Varför gör det i så fall det?? Inte ett ord om det.

Media har under många år misskrediterat vårat demokratiska system med förtroende valda med att okritiskt och utan kontroll basunera ut rykten och osanningar, illvilliga och grundlösa påståenden.. Mediadrev som byggs upp till fullständiga orimliga nivåer , där det ofta blir en hel hönsfarma av en ynka lite fjäder..

Känner dessa media något ansvar för det påstådda misstroendet mot vår demokrati..

När jag har hört påstående från människor i min omgivning att “politiker kan jag inte lita på” så har jag alltid ställt frågan.. “hur många politiker känner du?” svaret är nästan alltid… ingen. Jamen jag är ju politiker, förtroendevald. Är det mig du menar när du säger att du inte litar på förtroendevalda då?… Nääe inte dig, dig litar jag på, men de andra.. Ja men du känner ju ingen annan??

Ja ni förstår va? Vem skapar den negativa bilden av vår demokrati bland människor som inte känner någon förtroendevald???

Just det… Massmedia och föralldel kanske någon enstaka bloggare också..

Lita på varandra, det brukar vara bra.. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *