Sjutton också..

Visst är det väl sjutton.. Jag vill sätta upp en flaggstång på våran tomt.. Näää säger hustrun, vi ska inte ha någon flaggstång det behövs inte.. Va konstig hon är.. i den kan jag ju hissa upp en kortvågsantenn. En vertikal antenn det skulle bli jättebra här..

Nåja skam den som ger sig.. idag sa jag att jag ska nog sätta upp en torkvinda, det är ju härligt att torka kläder ute nu när det börjar våras… Ähh sa hon, vi har växt ifrån torkvindor, det är ju bara barnfamiljer med små barn som behöver… Vadådå sa jag vi behöver inte ge upp bara för att vi är lite till åren.. “Larva dig inte” sa hon och gick in. Där satt jag med mina grusade planer på att använda också torkvindan som kortvågsantenn, det skulle fungera utmärkt, man kan ju rikta den också… Men det begriper inte hustrun.. Eller, är det det hon gör… faan då!

Nåja, jag tänker sätta upp en ändå. Jag är så gammal så jag får bestämma en del själv..

Det får inte Omar Mustafa, nyinvald i socialdemokraternas partilednings innersta krets.. Men tydligen så delar han inte de socialdemokratiska grundvärderingarna, så nu har han blivit tvungen att hoppa av.. Men att han blev nominerad och invald säger ju mer om socialdemokraternas valberedning än vad det säger om Omar…Valberedningen höjer kanske frågande på ögonbrynen och säger… va måste det vara en riktig sosse alltså.. Det var det djävligaste.. det hade vi ingen aning om..

Omar ja.. Honom gick det ju bra för redan när jag var barn… Vem minns inte Ture Sventons assistent “Herr Omar” en mycket trevlig och hjälpsam man i sina bästa år. Miljövänlig tillika.. han åkte inte bil och flygplan.. näe han hade en flygande matta, det ni.. Nå han, nutida Omar, lever inte upp till de socialdemokratiska idealen så då ska han avgå.. Men tänk om samma regler skulle gälla för alla i partiledningen… Då kanske det skulle bli lite glest där…

Appropå miljö.. Grattis Skärblackabruk, pappersbruket i centralorten Skärblacka. Där ska de börja tillverka pyrolysolja.. en ersättning för fossil brännolja tillverkat av förnybara inhemska skogsprodukter. En riktigt bra satsning..

God vårdag på er alla..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *