En strimma av hopp.

Jag kan se hur den ger sig.. En strimma som blir lite bredare för varje timma… Jag står i förnstret och följer hur ån ut från Söderköping, bryter upp isen.. Några meter i taget. Solen tittar också på.. Något förundrad speglar hon sig i det öppna vattnet. Det verkar som om solen gillar att spegla sig för ljusstrålarna ser glada ut.

Skönt att åvattnet kommer ut med en sådan fart, snösmältningen har satt fart på åflödet. Dessutom så är det måhända ett betydligt renare vatten som nu hamnar i Slätbaken.. Söderköpings avlopp pumpas numera till Norrköping för rening.. Mycket bra tycker vi som vill ha rent vatten i våra vackra havsvikar.

Rent vatten har nog Socialdemokraternas Veronica Palm och övriga i partiledningen.. Men det verkar inte vara så mycket “rent mjöl i påsen iallafall”.. Omar Mustafa.. är fortfarande en huvudnyhet.. Mycket spekulationer blir det när ingen av de ansvariga vill eller törs säga något… Jag har två frågor..

Varför valdes han in?? i partistyrelsen. Var det ett sätt att visa våra minoritetsgrupper att det finns en plats för dem i Socialdemokraterna.. Eller var det för att manöverera ut Ylva Johansson.. (vällovligt i så fall) I båda de fallen så handlar det om ett osedvanligt dumt taktiserande, som vi gräsrötter undanber oss..

Varför sparkas han ut?? Är det för att han, Omar, inte ansluter sig till de socialdemokratiska grundvärderingarna? Iså fall är det bra. Eller var det för att inte komma på kant med de rasistiska influenser som finns i alla partier?? I så fall var det fegt och ryggradslöst… I vilket fall som helst så riskerar partiet att få betala ett högt pris för att vår partiledning, valberedning och partikongress… Inte är smartare än en femteklassare..

Idag ska hunden och jag bygga vidare på vårat båthus.. Det ska byggas väggar så det inte blir så blåsigt för båten. Den ska ju dessvärre stå på land i sommar.. Så visst, jag önskar en sommar med regn och vindstilla.. konstig seglarönskan..

God dag på er.

2 comments

  1. När det gäller avloppet från “Sörping” så är det inte klart ännu vad jag vet, den blir nog inte klar förrän till nästa sommar. Sedan får vi hoppas att det kommer att fungera, jag tycker att ledningens dimension är väl liten. Om det nu visar sig att den är det så kommer överskottet att brädda ut i Slätbaken.Däremot när det gäller sossarnas agerande när det gäller Omar Mustafa håller jag med dig ,dom har vimsat omkring en hit och en dit med “mediadrevet nafsande i hasorna”.Anders

  2. Hördö, vad är det där för kompistag??? Regn och vindstilla? Nåja, lagom vind i alla fall.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *