Klämdag..

I dag är det klämdag.. Uttrycket behandlades i radions nattprogram på Sveriges ringradio.. En lyssnare tolkade ordet klämdag så: “det är en ledig dag då jag kan vara hemma och klämma på min älskade fru” Ingen dum ide kanske.

Annars tror jag att klämdag är en dag när alla båtägare i Linköping har ledigt och slussar ut till Östersjön via Göta kanal.. mer än trettio båtar hade klämt in sig i kanalen i Norsholm igår. Vilken tur att det finns en nyrenoverad fin kaj att lägga till vid. Där hade de alla klämt in sig..

Sommaren kom blixtsnabbt.. Årets första åskväder drabbade oss i går. Förödande konsekvenser för en del men i de flesta fall kom åskvädret med ett efterlängtat regn. Det har varit väldigt torr några veckor. Tänker på alla bönder som sått.. För de nysådda åkrarna var nog regnet en välsignelse. Bönderna behöver lite “Bonntur” det kommer ofta i kläm. Nu har de äntligen förstått att det här med mjölkkor inte är något lönsamt.. Fast det är klart, för Arla mfl, så har bönderna alltid varit bra mjölkkor.. Nåja nu har bönderna sålt av alla sin.. mjölkkossor och vad händer.. Ju världsmarknadspriset på mjölkprodukter stiger för närvarande kraftigt.. Kan man då prata om .. “Bonnotur” eller.. I kläm är den svenska bonden.

I kläm är också Carl Bildt… Sveriges utrikesminister och tillika moderaternas informella ledare. Han, Bildt alltså, säger att det rysska fingerade anfallet mot sverigen härom veckan, var inget fingerat anfall mot sverige.. Dåså.. har Carl Bildt sagt det så är det så.. Han är den allsmäktige allvetaren som väntar tills alla har sagt sitt och sedan berättar han hur det är.. Det måste vara skönt för moderaterna att ha tillgång till detta Orakel… faan trot!

Hörni.. åska, hög luftfuktighet och ständigt lite regn.. är härligt för dem som har sin träbåt kvar på land.. Så jag säger bara det.. vilket underbart regnväder vi har.

God klämdag på er och… testa nu att klämma lite försiktigt på era fruar och.. män. Kanske kan det bli en riktigt skön klämdag..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *