Vilken härlig dag.

Att med hjälp av “dragsnöre” dra nya antennkablar invändigt i en segelbåtsmast.. är ett tyst jobb. En matar på i toppändan och en drar i bottenändan. Det härliga är att under tiden, kan jag lyssna på alla fåglar, en hel del stadsljud, en grävmaskin som brummar lite avlägset. Solen brassar på förfullt och värmen är stigande men samtidigt kommer en svalkande vind från havet. Vi avbryter vårrustandet av båten och sätter oss på bryggan med kaffetermos och nyinköpt toscabulle. Hunden får lite hundkex och lägger sig sedan i skuggan och håller noga uppsikt på mig..

Ja om en månad.. ungefär, sätter vi kurs söder ut. Första planerade stoppet, köpenhamn för midsommar. Nästa planerade stopp Kristiansand i Norge. Några flera stopp därimellan blir det, men de får bli lite oplanerade.. Sommaren hägrar, drömresan blir av.. äntligen. Då komme vi att få mycket användning av de nyss idragna antennkablarna, för via kortvågsradion kommer vi att hålla daglig kontakt med vännerna i Norrköpings radioklubb. Det är ett sätt för alla att vara med på resan. Spännande sommar blir det.

Att vara hemma är ju också skönt trots den stora förlusten av Kafé Färgargården som har brunnit upp. Färgargården är en oas mitt i stan alldeles efter vattendraget Motala Ström. På sin väg genom staden skänker vattnet svalka, avkoppling och inspiration för de stora skaror som gärna promenerar runt de vackra “åbackarna” att stanna till vid färgargården för en god fika är ju eller har varit.. livskvaliét. Sorg kan man känna efter den branden.

I dag ser det ut att bli vårens varmaste dag.. Nu blir det fika med radiokompisar därefter samling vid båtvarvet för fortsatta förberedelser..

God njutbar dag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *