Odödliga..

Odödliga är vi Svenskar.. Inte alla naturligtvis men ganska många av oss tror ändå det.. Vi tror att vi ska leva i oändlighet och att det alltid kommer i morgon, nästa vecka, om en månad eller nästa semester osv.. Hela tiden skjuter vi upp viktiga saker till.. sedan. Jag ska bara.. Måste fixa det här först sedan minsan.. Så fort jag är klar med det här tråkiga så ska jag göra allt det roliga och för mig viktiga..

Det flesta hinner inte dit. Likt Leastadianer.. en nordlig sekt från 1800 talet, så kämpar vi hela tiden på i vår uppförsbacke… tungt, tungt, tungt. Men strax är vi över backkrönet, då blir det mycket.. lättare. Men vi kommer aldrig till backkrönet, för de flesta tar livet slut mitt i backen.. Just när man börjat skönja slutet på backen då dör man.. Vilken djäkla orättvisa.. Jag som har slitit så, skött mina plikter och alltid varit rättskaffens.. Varför ska jag dö strax innan backkrönet..

Jag ni förstår va? Lev nu! Ingen vet om det kommer något i morgon.. Ta vara på det goda i livet och njut av det nu… Det kanske inte ens är några stora, svåra eller dyra saker som är viktiga.. Det kan lika gärna vara det enkla, billiga och lättåtkomliga.. Men du måste veta vad det är och du måste låte det få din tid först..

Nu ska jag gå ut med hunden, se på den vackra naturen och lyssna på alla fåglar. Njuta av vårvärmen och bara må bra. Hunden och jag… Vem vet, kanske kan vi göra det i morgon också… Kanske.

God dag på er, passa på.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *