Hinner inte..

Nä idag blir det ingen blogg, jag hinner inte. Det beror nog inte på att jag har så mycket att göra utan snarare på att jag gör allt så förbenat sakta.. Det saknas ju inte händelser att skriva om ta tex “uppgörelsen” om privatskolorna i Sverige. Det förslaget slår nog alla rekord i urvattning… Av den kostymen blev det bara en “fingertutt”

Minska vinsterna för riskkapitalbolagen.. men hur? Alla som kan något om företagsekonomi och redovisning vet att i redovisningen kan man visa det man vill och inget annat..

Ja men strängare krav på kvalite då? Tjaa vi kan ju inte en sekund kräva bättre kvalite i privatskolorna än vad vi begär av våra gemensamt ägda skolor, det vore ju en brott mot EU;s regler och gynnande av viss verksamhet…

Flera lärare då? Nänä samma sak där inget högre krav än vad kommunala skolan har..

Det blev alltså inte ett skit uträttat efter den här långa tiden av larmande och stojande om riskkapitbolagens vinster.. Det finns bara ett sätt.. Våra gemensamt ägda skolor skall vara så bra och så kostnadseffektiva som möjligt.. Det är nämligen den kostnaden som sätter nivån på den så kallade skolpengen. Blir den gemensamma skolan bättre och billigare så blir det inga vinster för riskkapitalbolagen.. Detta är den enda möjligheten.. oavsett hur mycket politikerna larmar och stimmar..

Men som sagt, idag har jag inte tid att skriva om det. Jag måste skynda på. Det är radiofika med radioamatör vänner idag..

God dag.

2 comments

  1. Håller med, att vara effektiv i den egna organisationen är bästa sättet att minska stora vinster i det privata utbudet. Jag lade fram ett alliansintiativ för gymnasienämnden av den anledningen. Behöver jag nämna att det avslogs? Konsekvensen blir att vi fortsätter att köpa skolmat värderad till 8,50 för det tredubbla samtidigt som friskolor tjänar pengar på mellanskillnaden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *