Bra helg..

Med frukosten i magen, kaffet i koppen, hustrun på jobbet och med hunden på vakt på trappan, försöker jag göra en analys på den gångna veckändan. (Helgen)

Det mest slående är väl ändå Miljöpartiets kongress. Många äro de som förfasar sig över partiets oförutsägbarhet.. främst journalister som aldrig kan drömma om att rösta på miljöpartiet. Undrar varför de förfasar sig och oroar sig för partiets framtid.. Men vad gör då detta märkliga parti.. jo de låter kongressombuden fatta beslut.. Partiledningens tappra försök att centralstyra går inte.. Här är det medlemmarnas valda ombud som har ideer och beslutar.. Ja ja ni förfärade journalister, detta kallas demokrati och medlemsstyrt.. Fina ord tycker jag.

Ett riktigt elände är dessa kriminella kravaller som har utbrutit.. Kriminellt är det alldeles oavsett vad anledningen är. Så som omväxlig stöder jag polisen helt och fullt. Kriminella handlingar ska bestraffas vare sig det handlar om att förstöra för oss andra eller om det handlar om att olagligt.. visstas i vårat land, så ska brottslingarna fångas in och bestraffas..

Om det nu är de ökade klassklyftorna i samhället som är grunden så finns det andra, demokratiska, möjligheter att påverka. Att välja rätt parti är det första man ska göra.. Det känner moderaterna oro för.. En Linköpingsmoderat sa sig ha hört påståenden om “att det är journalister som betalar dessa brottslingar för att de ska skapa kaos”…

Det tror inte jag, jag tror att klassklyftor i ett samhälle skapar grogrund för just den här typen av kriminalitet.. Och, klassklyftor har Moderaterna skapat.

En 86 årig man har försvunnit i Norrköping. Han försvann från Vrinnevisjukhuset… Tragiskt i sig men ändå.. tankarna går till Allan.. i romanen “100 åringen som gick ut genom fönstret och försvann.” Jag kan bara säga, att jag hoppas att han har det bra på sitt livs mest spännande och oförutsägbara resa.

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *