Att göra det man vill..

Han skruvar skruvar, han kopplar kablar, han gör i stort sett det han behagar… Skepparen på sommarskeppet alltså. Idogt arbetande med färdigställandet för att vi ska komma iväg på den, sedan länge efterlängtade långseglingen. Jag gillar hans optimistiska specialuttryck, “så där, nu är kablarna på plats och inkopplade så ska vi bara provköra elmotorerna och fixa resten.. Det är ju snart klart” säger han medan anting svetten rinner i pannan på grund av värme eller rengdropparna rinner i pannan på grund av regn..

Ja ja, vi hinner nog, tänker jag medan jag stryker på ny fin fernissa på de träbitar som ändå finns på en plastbåt. Mina tankar har ända sedan i höstas sagt mig att “det är lungt vi hinner”.. Men nu har tiden krympt och det är bara tre veckor kvar.. Hoppsan hur sjutton ska jag hinna.. Säkrast att försöka öka farten lite.. Undrar var jag kan köpa en överlevnadsdräkt för sjöfarare, till ett hyfsat pris?? Inte för att jag tror att det behövs men men, man kan aldrig vara säker…

Undrar hur 86-åringen som är på rymmen har det? Jag hoppas att han har det bra och att han har fått tag på lite mat och kaffe någonstans.. Ja för det är viktigt med lite kaffe då och då. Med tanke på vädret så är det ju en underbar period att vara på rymmen, så jag kan inte tänka mig att han fryser.. men det är ju det där med kaffet… Så jag hoppas att någon hittar honom snart.

Norrköping komunfullmäktige hade möte i går. Där blev det en lång palaver.. om vad kommunen, vi skattebetalare alltså, kan gör för näringslivet.. Kan man inte vända på steken och fråga sig vad kan och vill.. näringslivet göra för kommunen? Det kanske är en viktigare fråga. Ett fungerande näringsliv måste vara självgående och inte tvingas till allmosor från det allmänna.. Se bara på flygplatsen som är “så viktig” för näringslivet.. Den kostar oss skattebetalare omkring 30 miljoner om året.. Det är lika mycket som socialnämnden behöver för att täcka kostnaderna för människor som lider nöd.. Så kom igen näringslivet… Vad kan ni göra för kommunen? Betala skatt kanske?

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *