Den tysta bloggen..

Ja så kan jag benämna den gångna veckans blogg.. Inte ett ord. Många har till min glädje.. hört av sig och undrat.. “Vad gör du, kommer det ingen ny blogg snart” Tänk va det är skönt att vara lite saknad. Det visar att man betyder något för någon..

Nu är det så enkelt att tiden har gått åt. Förberedelserna för sommarseglingen med s/y Xora närmar sig.. Jag skrev förra vecka om att det i början av ett sådant projekt är gott om tid, men när starten närmar sig så… ja ni kommer ihåg. Veckan har varit inte bara varm utan också en massa värme inifrån. Svettig, jäktad, trött och inte så lite orolig.. Har jag strävat på. Tidiga mornar till sena kvällar.. Hunden undrar vem jag är när jag kommer hem.. Näevars, han har varit med en hel del. Men jag ser på hans blick att han undrar “vad sjutton det där ska var bra för.. En husse som inte tänker vara hemma på flera månader.. Det kan inte vara bra. Inte nog med det.. de tänker placera mig på “hund dagis” några timmar varje dag. Varför kan han inte bara vara hemma.. Han kan väl ligga på gräsmattan och njuta likaväl som jag” Hundens funderingar..

Men jag vet varför.. I så många år har jag längtat efter att få göra en långsegling och nu äntligen.. Kanske blir jag biten som sjutton och fortsätter med långsegling resten av livet.. eller så tänker jag att “det räcker” nu håller jag mig hemma i vår vackra skärgård och långseglar till Harstena.. Det blir spännande att se hur det kommer att gå… sedan. Det är klart att jag är rädd, skiträdd, men rädslan får inte hindra mig..

På söndag.. knyter vi loss navelsträngarna från bryggan.. det gamla talesättet att “den som inte vågar släppa kusten ur sikte, får aldrig uppleva nya kontinenter” har plötsligt en innebörd för mig….

Släppt kusten bildligt har jag redan gjort.. Den 25 juni finns min första roman ute. Det var också ett projekt som jag inte visste följderna av när jag startade det för flera år sedan.. Men nu är det klart och det är med både spänning och oro som jag ser fram mot rektionerna på den boken…. Klart att jag är rädd, skiträdd, men rädslan får inte hindra mig.

Ni följer väl med?? boken kommer att säljas på: http://litenupplaga.se/1184

Resan fortsätter. God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *