Iväg..

Så kastade vi loss från Norrköping igår. Vädret var nådigt.. men inte bra, motvind och regnskurar. Ibland ganska tätt med skurar. Men vi forsade framåt.. Det är skönt med en bra motor… Mot kvällen närmade vi oss Fyrudden. Natten blev kall.. i synnerhet för mig. Jag hade lyckats glömma täcket hemma.. Insvept i lakan och jacka försökte jag sova. Det gick inget vidare. Fullständigt uttröttad hoppad jag upp kl 5.50 och väckte de övriga till en strålande vacker morgon..

Vackert ja.. det är min förtjänst.. När vi passerade “Kejsar pricken” på Aspöja fjärden. Begärde jag upp tre.. små wisky glas till sittbrunn. Varför tre? undrade skepparen. Jo ett åt mig, ett åt dig och ett ska tömmas i sjön åt Kjejsarn.. Galet tyckte skepparn ska vi hälla wisky i sjön?? Ja sa jag höjde glase, utbringade en skål med Kjejsarn och bad om fint väder på resan. Jag hällde hans wisky i vattnet medan skepparn och jag drack upp våra..

Och si… nästa morgon, idag alltså, är vädret strålande. Solsken, lagom vind och vinden åt rätt håll.. Vilken makt han har han ..kjejsarn.

Nu går vi uttomskärs.. sydvart. Nästa hållpunkt “Blå Jungfrun” i Kalmarsund. Undrar om det dyker upp några häxor..

Möjligen hinner vi till Kalmar om vinden står sig.. Och.. ni som är hemma.. Håll lite koll på våran kommunledning i Norrköping.. Nu när inte jag är hemma och gör det.

God dag på er. Skepp o hoj..

1 comment

  1. Håller ett vakande öga på er via appen!
    Hoppas du får tag på ett täcke 🙂
    Kram/Therese

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *