Ny karriärväg….

Vägen in till mitt partis inre krets går via centerpartiet… Ja det låter märkligt men det ser inte bättre ut. En avhoppad centerpartist deklarerar öppet att, “jag hoppas att jag får en plats i kommunfullmäktige för sossarna nästa val” Pjjaa, varför inte tänker jag.. han, centerpartisten, har ju lätt att komma ut med sina budskap på mångahanda vis. Så då kanske den här centerpartisten kan sprida våra socialdemokratiska budskap effektivt.. Han är ju inte den första som gått den “andra partivägen” Till förra valet hade vi en dam i landstingspartiet “Vrinnevilistan” som såg att hennes parti inte hade skapat de framgångar för henne som hon önskat så…. vips, bytte hon till socialdemokraterna.. och fick.. nota bene, en framträdande roll på sossarnas landstingslista.
Så visst.. byt parti då och då för att främja din politiska karriär.. och va då? hur stor skillnad är det?? Jag bara undrar.

Stor skillnad är det iallafall på förväntat pris och verkligt pris.. Jag hyrde en bil i går, min är trasig och står på verkstaden för reparation. Jag drog mig snabbt till minnes annonser med hyfsat anständiga dygnshyror och vände mig till den uthyraren.. ett stort bensinbolag med Norska rötter..
Jo då det var inga problem här har du en bil.. hyran 450 kronor för ett dygn…
Men hallå stopp där, jag är väl inte någon Generaldirektör heller.. 450 spänn är ju dyrt när man bara har en normal inkomst.. Jag har ju sett era annonser med betydlig lägre hyra??
-Jo då det har vi men det är på de allra minsta stadsbilarna— och tyvärr så har vi ingen ledig..
Det är som vanligt alltså.. “Allt som vi inte har är billigt” Nåja, jag var ju tvungen så det är ju bara att betala.

Synd att jag inte är Generaldirektör.. en sådan har lika mycket månadsinkomst som 10 tio stycken undesköterskor.. Och hon har inte vett att skämmas en gång.. När hon dessutom sköter sig på sitt jobb så att hennes styrelse inte har förtroende för henne så får hon behålla sin hutlöst stora lön ändå… Hur faan har det blivit så i våra land?
Om undersköterskan med en tiondel av lönen missköter sig, så får hon ingen lön alls.. Det är skillnad det.
De som säger att klassamhället är utjämnat i Sverige, de vet inte vad de pratar om..
Upp till kamp mot dessa hutlösa, egoistiska “roffare”.. Vi vill inte ha sådana här!
Å förrexten, vi vill inte ha dessa partibytande karriärtrixarna heller..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *