Det vete fåglarna..

Jag står på mitt partis lista över nominerade till kommunfullmäktige.. Därför fick jag i uppgift att utforma en kort presentation av mig själv, så partimedlemmarna ska veta vem de röstar på i det kommande provvalet..
Det är ju inte så lätt att berätta om sig själv men jag försökte. Jag säger att de gamla hedersbegreppen i socialdemokratin.. Solidaritet och Demokrati aldrig kan bli föråldrade. Dessa begrepp är lika aktuella i dag som de någonsin har varit. Det tänker jag värna om i alla lägen.. Om jag nu blir vald alltså.

Några eller kanske tillochmed många, av mina partikamrater, berättar gärna om hur kollosalt mycket de har att göra med alla sina uppdrag. De hinner inte med ett vanlig liv tillsammans med sin familj och sina vanliga vänner.. Men är det inte för mycket uppdrag på en person då? Och… vem eller vilka representerar de då i frågorna där de förväntas ha en gemensam syn med sin samhällsgrupp, de som de ska representera? Jag bara undrar?

Vilken tur att sommaren håller i sig. I förrgår var det 25 grader varmt i Norrköping.. Det är ju härligt. Jag har ingen lust att flytta söder ut längre. Men.. jag såg i bladet att många fåglar redan har flyttat.. Undrar varför?
Vet fåglarna kanske någon som vi inte vet? Vintern kanske står bakom knuten och lurpassar.. Plötsligt och utan förvarning slår den till..

För jag kan inte tänka mig att fåglarna har tröttnat på att vänta på den nya järnvägen, “ostlänken” mellan Järna och Linköping, där har det inte hänt särskilt mycket på det år som gått sedan Moderaterna slog sig för bröstet och sa att “Nu har vi beslutat” “Nu sätter vi igång” ja ja inget har hänt så jag förstår fåglarna som inte litar på moderaternas löften, utan för säkerhets skull flyger söder ut på egna vingar..
Vi får väl se hur det går.. God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *