God morgon??..

Om det nu kan vara en god morgon efter TV 1 serien om vår svenska äldrevård.
I går kväll sändes sista avsnittet med tillhörande debatt…
Jag var där, som en känd ledarskribent brukar uttrycka sig. Ja det vill säga jag var inte där utan jag var här.. jag såg det på tv.
Programmet och debatten var ett rent svärdshugg i mitt hjärta. Jag som brukar berätta om hur bra vi har det i sverige med våran solidaritet och omsorg om varandra.. Det kommer totalt på skam när jag ser hur verkligheten är..

Jag har haft vissa aningar tidigare så därför är vi långt fram i Norrköpings socialdemokrater.. För två år sedan på partiets årsmöte beslutade vi, på mitt förslag, att tillsätta en grupp som skulle granska äldrevården i kommunen för att se om den överensstämmer med de socialdemokratiska värderingarna som vi gör gällande att vi har..
Styrelsen för partiet, eller rättare sagt vår ordförande, var motsträviga mot att att tillsätta gruppen men efter att mötesdeltagarna bestämt sagt att vi ska gör det.! Så beslutades det.

Nu är det dags att titta på gruppens resultat, för jag har inte hört något från den under de gångna två åren.. Det är så tyst så jag undrar om den överhuvudtaget sattes igång..??
Det är angeläget nu, när tv visar en annan verklighet, att kunna berätta för våra kommunala väljare att: Här i Norrköping har vi minsan en bra äldrevård, här har vi bra mat på våra äldreboenden, här har vi hög personaltäthet och trygga äldre…
För om vi inte sköter om våra gamla… hur ska vi då kunna få förnyat förtroende från väljarna för nästa mandatperiod? Jag bara undrar..

Hörni god morgon har flyttat fram sig så nu får jag säga God dag på er… alla väljare!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *